Under måndagen greps en person misstänkt för det uppmärksammade mordet på två brittiska medborgare. Foto: Mikael Nilsson

Person anhållen misstänkt för dubbelmordet på britterna

Uppdaterad
Publicerad

En utbränd bil med två brittiska män påträffades i ett industriområde i Fosie den 14 juli. Nu har en person anhållits, misstänkt för dubbelmordet, vilket Sydsvenskan var först med att berätta.

Två brittiska män från London, 37 och 33 år gamla, hade uppgett till anhöriga att de skulle till Malmö för ett affärsmöte. Senare hittades de mördade i en bil.

– Jag har anhållit en person under morgonen, skäligen misstänkt för mord, säger åklagare Magnus Pettersson till SVT.

Morden på britterna i Malmö

Två gripna misstänkta för inblandning i dubbelmordet

En 19-åring från Arlöv greps i förra veckan, misstänkt för medhjälp. Han häktades sedan mot sitt nekande.

Polisen har nu anhållit ännu en person, som är misstänkt för att ha mördat de båda männen. Magnus Pettersson vill inte lämna några uppgifter om den misstänkte.

När SVT Nyheter Skåne frågar om kopplingen mellan den nyligen gripna och 19-åringen säger han att han inte heller kan kommentera på det.

– Utöver det uppenbara att de är misstänkta för inblandning i samma brott så kommenterar jag inte det, säger Magnus Pettersson.

Just nu pågår arbetet med förhör med personen som sitter anhållen, samtidigt som man jobbar vidare med tekniska undersökningar. Senast i fredags var man på plats på brottsplatsen igen.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morden på britterna i Malmö

Mer i ämnet