Två brittiska medborgare hittades döda i en brinnande hyrbil i mitten på juli 2024. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Man häktad för medhjälp till mordet på två britter i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Den 19-årige mannen som suttit anhållen för medhjälp till morden på de två brittiska medborgarna häktades på fredags förmiddagen. Britterna hittades döda i en utbränd bil i Malmö i juli.

– Utredningsarbetet fortsätter både här i Sverige och i Storbritannien med förhör, teknisk utredning, insamling och analys av digital bevisning och andra åtgärder, säger senior åklagare Magnus Pettersson som är förundersökningsledare.

19-åringen, som bor i Skåne, har tidigare dömts till sluten ungdomsvård för rån och bedrägeri som begicks när han var minderårig.

Morden på britterna i Malmö

Identifierade som britter

Det var den 14 juli i år som två personer hittades döda i en bil i ett industriområde i Malmö. Kort därefter anmäldes två britter försvunna i Sverige.

Polisen hade tidigt en teori om att de döda personerna i bilen var de två britterna, men den slutgiltiga identifieringen dröjde fram till mitten av augusti.

Åtal ska väckas senast den 13 september.

Utbrunnen bil i Fosie undersöks av polis och bild på de två brittiska männen som hittades döda.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De två döda personerna var brittiska medborgare som jobbade tillsammans i resebranschen. Svensk och brittisk polis samarbetar för att ta reda på vad som hänt. Foto: Mikael Nilsson och Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morden på britterna i Malmö

Mer i ämnet