En person anhölls under torsdagen misstänkt för medhjälp till dubbelmordet på de två brittiska medborgarna som hittades döda i en bil i Malmö i juli. Foto: Johan Nilsson/TT

En anhållen för medhjälp till dubbelmordet på britterna i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En person är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord på de två brittiska medborgarna som hittades döda i en utbränd bil i Malmö den 14 juli, det meddelade åklagaren i ärendet på torsdagen.

– Det kommer nu att hållas förhör, både med den misstänkte och andra. Därefter kommer jag att ta ställning till det fortsatta frihetsberövandet. Parallellt med det pågår övrigt utredningsarbete i form av teknisk utredning, insamling och analys av digital bevisning och annat. Det här arbetet sker både här i Sverige och i Storbritannien, säger åklagaren Magnus Pettersson i ett pressmeddelande.

Senast på söndag den 1 september kl. 12 ska han fatta beslut om den anhållne ska begäras häktad eller inte.

Morden på britterna i Malmö

Brittiska medborgare

De två döda britterna hittades i en dansk hyrbil i Fosie. Bilen var helt utbränd när den hittades och polisen började redan i ett tidigt skede arbeta efter teorin om att de döda var två saknade personer från Storbritannien. Något som senare bekräftades.

De två männen, som var 37 och 33 år gamla, jobbade tillsammans i resebranschen. Deras anhöriga är underrättade och svensk polis samarbetar med brittisk i ärendet.

Utbrunnen bil i Fosie undersöks av polis och bild på de två brittiska männen som hittades döda.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De två döda personerna var brittiska medborgare som jobbade tillsammans i resebranschen. Svensk och brittisk polis samarbetar för att ta reda på vad som hänt. Foto: Mikael Nilsson och Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morden på britterna i Malmö

Mer i ämnet