Foto: Johan Nilsson/TT

En person försatt på fri fot i utredningen kring dubbelmordet på britterna

Uppdaterad
Publicerad

Den person som anhölls tidigare i veckan har försatts på fri fot. Men misstankarna kvarstår fortfarande, enligt åklagaren Magnus Pettersson. Under onsdagen anhölls dessutom två nya personer skäligen misstänkta för mord i fallet gällande de två döda britterna som hittades i en utbränd bil i Fosie, i Malmö.

Den person som greps och anhölls i måndags har under onsdagseftermiddagen försatts på fri fot, men är fortfarande skäligen misstänkt för mord.

– Nu har det hållits förhör och jag kunde konstatera att det efter det inte fanns skäl att begära den personen häktad, säger den ansvariga åklagaren Magnus Pettersson.

Morden på britterna i Malmö

Ytterligare personer gripna

Tidigare under onsdagen greps ytterligare två personer, även de skäligen misstänkta för mord.

En person sitter sedan tidigare häktad för medhjälp till mord.

De två döda britterna hittades i en dansk hyrbil i Fosie i Malmö den 14 juli. Bilen var helt utbränd när den hittades och polisen började redan i ett tidigt skede arbeta efter teorin om att de döda var två saknade personer från Storbritannien. Något som senare bekräftades.

Åklagaren: ”Full aktivitet”

De två männen, som var 37 och 33 år gamla, jobbade tillsammans i resebranschen. Deras anhöriga är underrättade.

– Det har varit full aktivitet hela tiden i utredningen, enligt Magnus Pettersson och samarbetet med The Metropolitan Police i Storbritannien fungerar bra enligt honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morden på britterna i Malmö

Mer i ämnet