En person står bakom ett bord som är dukat med ett glas vatten och flera mikrofoner av olika medier. Personen gestikulerar med händerna, vilket indikerar att de är mitt i en presentation eller diskussion. Bakgrunden är enkel och neutral, vilket skapar fokus på den talande personen och situationen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under måndagen kom energi- och näringsminister Ebba Busch till Malmö för att diskutera elbristen i elområde fyra i södra Sverige. Foto: Tobias Sjöstedt / SVT

Ebba Busch om elkrisen: ”Vi behöver mer än det som nu ligger på bordet”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen kom energi- och näringsminister Ebba Busch till Malmö för att diskutera elbristen i elområde fyra i södra Sverige.

Under mötet på Sydsvenska handelskammaren medverkade elproducenter, elhandlare, konsumenter och andra aktörer.

Per Tryding, vice VD på Sydsvenska Handelskammaren, var en av dem som deltog på mötet. Han säger att det var ett bra och behövligt möte då det finns en oro bland de skånska företagarna.

– Man får inte tag på el till sina investeringar och det gör att man inte kan växa, säger han.

Han fick medhåll av Ebba Busch om att elbristen är ett problem.

– Det vi har på bordet nu är inte tillräckligt för att möta efterfrågan idag och fram till 2030, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.