SVT

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två personer hittades döda i en utbrunnen danskregistrerad bil i Malmö. Enligt åklagare Adrien Combier-Hogg finns det inget som tyder på att fallet skulle riskera att leda till fler våldsbrott. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Teorin om dubbelmordet: Döda personerna i bilen kan vara britter som anmälts försvunna

Uppdaterad
Publicerad

Två personer hittades döda i en utbrunnen dansk hyrbil i Fosie i Malmö under söndagen efter att en privatperson slagit larm. Polisen utreder om offren kan vara två brittiska män som anmäldes saknade i måndags, men är fortsatt mycket sparsamma med uppgifter.

De två personerna som hittades döda i en utbrunnen danskregistrerad bil i Malmö i söndags kan vara britter som nyligen anmäldes försvunna. De döda är fortfarande inte identifierade.

Åklagare Adrien Combier-Hogg säger på torsdagen att de har en god uppfattning om vilka personerna kan vara. Han bekräftar även att de utreder huruvida det kan handla om de saknade britterna.

Misstänkt dubbelmord i Malmö

– Absolut. Om det finns personer som är anmälda försvunna och som tagit sig hit och det passar in på tidsramen så utreder vi det, säger han.

Däremot vill han inte säga att det faktiskt handlar om de två männen. Att fallet skulle riskera att leda till fler våldsbrott tror han inte.

– Utifrån det jag kan säga är det inget som tyder på det, säger Adrien Combier-Hogg.

Ett företag som den ene brittiske mannen är kopplad till skriver på sin Facebook-sida att mannen är död.

Samarbetar med Interpol

Svensk polis uppger att de har kontakt med brittisk polis samt Interpol och Europol.

Den brittiska motsvarigheten till UD skriver i en kommentar till SVT att de är i kontakt med svenska myndigheter och att de stöttar de försvunna männens familjer.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska tre personer ha funnits i bilen när den färdades över Öresundsbron.

Bilen togs i beslag och polisen har tillsatt en särskild grupp med analytiker och utredare. Under torsdagen väntar polisen fortfarande på svar från rättsmedicinsk undersökning.

– Det hela försvåras av att det varit en häftig brand, säger Kerstin Gossé, presstalesperson hos Malmöpolisen.

Efterfrågar observationer

Polisen utreder händelsen som mord trots att dödsorsaken ännu inte fastställts. På tisdagen gick de ut och efterfrågade hjälp från allmänheten gällande bilen som brunnit.

Polisen vill få in iakttagelser som allmänheten kan ha gjort av bilen och fyndplatsen mellan kl 11.30 och 14.00 på söndagen.

Poliser står runt en utbränd bil

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har fortfarande inte identifierat de två döda personer som hittades i en utbränd bil i Malmö under söndagen. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt dubbelmord i Malmö

Mer i ämnet