Poliser vid avspärrningen-.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nära platsen för skottlossningen hittades även ett automatvapen, tre handgranater och två pistoler. Foto: Johan Nilsson/TT

Man i 50-årsåldern skjuten till döds i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern har avlidit efter en skjutning på Serenadgatan i Malmö tidigt på måndagsmorgonen. En tonårspojke över 15 år är anhållen misstänkt för mord och polisen har hittat bland annat ett automatvapen och tre granater nära platsen.

Enligt polisen ska en gärningsperson ha skjutit in i en lägenhet och träffat mannen. Denne fördes till sjukhus med allvarliga skador och avled senare. Hans anhöriga är underrättade.

Det fanns ingen uttalad hotbild mot mordoffret, enligt polisens uppgifter.

Så då kan han vara skjuten av misstag?

– Det kan vara så, det är i alla fall inget vi kan utesluta, säger Nils Norling, presstalesperson hos polisen.

Mordoffret är en tidigare ostraffad småbarnspappa.

Automatvapen hittat utomhus

Hela Soprangatan spärrades av sedan man hittat ett ”misstänkt farligt föremål”. Polis på plats bekräftar att det rör sig om två pistoler, en kalasjnikov och tre handgranater.

Polisen utreder skjutningen och det misstänkta föremålet som samma ärende.

Enligt SVT:s team på plats hittades vapnen cirka 300 meter från Serenadgatan längs en cykelväg. Boende närmast platsen har kontaktats av polisen som uppmanat dem att hålla sig inomhus.

En person anhållen

Polisen har anhållit en person misstänkt för mord. Det rör sig om en pojke över 15 år och han är även misstänkt för grovt vapenbrott samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Kan det finnas fler gärningsmän?

– Det är inget vi kan utesluta i dagsläget, säger Nils Norling.

En delad bild som visar två sektioner. Till vänster står en polis med ryggen mot kameran, vänd mot en avspärrning i en stadsområde med ett hus i bakgrunden. Avspärrningen är markerad med polistejp. Till höger syns en person som håller en mikrofon med en logotyp från SVT, verkar förbereda för en intervju eller rapportering om händelsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter rapporterade live från brottsplatsen under måndagsmorgonen. Foto: Mikael Nilsson/Firas Razak

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.