En explosion inträffade utanför en restaurang på Bergsgatan i Malmö under natten mot fredag. Bombskyddet hittade sen ytterligare ett misstänkt som de sprängde. Foto: Johan Nilsson/TT

Bombskyddet sprängde misstänkt föremål på Bergsgatan

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade under natten till fredagen utanför en restaurang på Bergsgatan i centrala Malmö. Ingen person skadades men fönster och en uteservering är förstörda.

Ett misstänkt föremål hittades strax efter explosionen på uteserveringen i närheten av restaurangen, vilket oskadliggjordes vid 04.30-tiden av nationella bombskyddet.

Larmet om en hög smäll kom vid halv tretiden och skedde samtidigt med att nationella bombskyddet oskadliggjort två misstänkt farliga föremål i Rosengård i Malmö, men det är okänt om de båda händelserna är hör ihop.

– Vi ser initialt ingen koppling mellan de två händelserna, men det får utredningen visa, säger Marie Keismar, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Enligt tidiga uppgifter ska det ha rört sig om handgranater både i Rosengård och i centrala Malmö, något som polisen varken vill bekräfta eller dementera.

– Jag kan inte gå in på vad det är som har exploderat, säger Marie Keismar.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.