Grannarna Anton Nyström och Cecilia Lindskog utanför lägenhetshuset på Östermalm i Kristianstad där en  port sprängdes under natten mot tisdagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Grannarna Anton Nyström och Cecilia Lindskog vaknade båda av nattens explosion på Östermalm i Kristianstad. I videoklippet berättar Anton om natten – och Thomas Johansson berättar om polisens arbete. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

De vaknade av explosionen i Kristianstad: ”Kändes som hjärtat skulle sprängas”

Uppdaterad
Publicerad

En detonation skedde vid ett bostadshus på Östermalm i Kristianstad under natten mot tisdagen. Anton Nyström, som bor i huset, vaknade av smällen.

– Sängen skakade och det kändes som hjärtat skulle sprängas, säger han.

Polisen larmades om en hög smäll strax efter klockan 03 under natten mot tisdagen. Väl på plats anträffades skador på en port till ett lägenhetshus.

Nationella bombskyddet har undersökt platsen och en teknisk undersökning är genomförd. Enligt polisen kom ingen person till skada och ingen misstänkt är gripen. I nuläget är det inte fastställt vad som detonerat.

– Det kan vara svårt att säkerställa i efterhand, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Sprängning i centrala Kristianstad

Man undersöker också om det finns någon hotbild mot adressen. Under tiden som undersökningen pågår ska boende och andra personer i området följa polisens direktiv.

Nationella bombskyddet blev klara med sin undersökning kring klockan nio på morgonen. Polisen har hävt avspärrningarna och upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

I videoklippet ovan: Hör Anton Nyström berätta om natten.

explosion i Kristianstad

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nationella bombskyddet har anlänt till adressen i Kristianstad. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.