Glassbil rammade bilist innan den voltade på E6 och blockerade trafiken

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här berättar Ingvar Ryggesjö om när en av hans anställda blev påkörd av glassbilen. Foto: SVT

Glassbilen som blockerade E6 rammade företagsbil innan den voltade

Uppdaterad
Publicerad

Glassbilen voltade och blockerade E6 utanför Malmö i två timmar. 20 minuter tidigare hade den försökt köra om på enfilig väg och körde in i en bil fyra gånger.

På tisdagseftermiddagen rapporterade SVT Nyheter Skåne om en glassbil som voltade och blockerade det norrgående körfältet på E6 utanför Malmö.

Nu berättar företagaren Ingvar Ryggesjö att glassbilen flera gånger körde in i en av hans anställdas bil precis innan den voltade.

– Hon ringde och skrek och andades konstigt. Jag var rädd att det var en trafikolycka och att hon låg i diket, berättar han.

Då hade glassbilen precis kört in i hennes bil fyra gånger bakifrån efter att ha försökt köra om på en enfilig väg.

Voltade på E6

Cirka 20 minuter senare voltar lastbilen på E6 utanför Malmö. Polisen misstänker drograttfylla och inväntar provresultat. Dessutom misstänks föraren för avvikelse från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik efter händelsen strax innan.

– Chauffören av lastbilen kör vidare utan att kolla hur det gått för föraren i personbilen, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Glassbilsföretaget kommenterar händelsen

SVT Nyheter Skåne har varit i kontakt med företaget som äger glassbilen som är chockade över händelsen.

– Jag har under alla år aldrig varit med om något liknande. Chauffören träffade personal hos oss innan avresan och ingen lade märke till något konstigt. Utredningen får visa vad som har hänt. Vi vill också veta, säger företagets VD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.