Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En trumpetfanfar ljöd på Revingehed när Natoflaggan hissades. Foto: TT/ Johan Nilsson

Här hissas Natoflaggan på P7 i Revingehed

Publicerad

På måndagen hissades Natoflaggan på regementet P7 i Revingehed. Bland boende i grannbyn Harlösa märks både förhoppningar och lite oro denna dag.

– Det är ju lite spännande samtidigt som det är oroligt men ändå en säkerhet, säger Marie Ermanbriks, boende i Harlösa.

– Det är såklart positivt att Harlösa som bara har 1000 invånare kommer få mera aktivitet runt sig, säger Joel Lundström, handlare i Harlösa.

Migrationsministern: ”Stor dag för Sverige”

Men en kort fanfar och två närvarande skånska ministrar så höll överstelöjtnant Johan Mohlin ett kort tal samtidigt som Natoflaggan hissades.

– Välkommen till denna historiska flaggceremoni när vi nu för första gången ska hissa Natoflaggan här på Revingehed som allierade, sa Johan Mohlin.

– Det är en stor dag för Sverige och NATO. Efter 200 år av militär alliansfrihet så antar nu Sverige en ny utrikes- och säkerhetspolitisk identitet, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.