Tre mörkklädda män med ficklampa i ett klädlager.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du se när tjuvarna begår båda inbrotten. Foto: Polisens förundersökning

Här stjäl de kläder för halv miljon på Emporia i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Köpcentret Emporia drabbades i februari av två inbrott på en vecka. Brottslingarna fick med sig varor för över 600 000 kronor innan de greps.

På övervakningsfilmer kan man se hur tre personer med kofot bryter upp en personalentré till köpcentret mitt i natten. Enligt väktare på plats ska det vara den enda olarmade ingången på köpcentret.

Det första inbrottet skedde den 20 februari och då fick tjuvarna med sig lyxkläder och handväskor till ett värde som av tingsrätten uppskattas till 500 000 kronor.

Återvänder en vecka senare

Den gången kommer de undan men sex dagar senare är tre personer tillbaka på platsen och gör ett liknande inbrott i en elektronikbutik. Där får de med sig elektronik till ett värt över 100 000 kronor.

Även här ser det ut som att de ska komma undan men några timmar senare är två personer tillbaka på platsen av oklar anledning och grips där av polis.

En döms för båda brott

Nyligen föll domen mot två av de inblandade. En av personerna döms för båda inbrotten då man hittat matchande verktyg och stöldgods i hans hem. Polis och åklagare har även kunnat knyta hans klädsel och mobilposition till brotten.

Den andre döms enbart för ett av brotten då tingsrätten inte anser att det gått att bevisa att han varit i varuhuset vid det andra inbrottet.

Båda har flera domar sedan tidigare och var villkorligt frigivna när brotten begicks. De döms till ett och ett halvt respektive ett års fängelse.

Vilka den eller de andra som var med vid inbrotten är har inte kunnat identifieras.

Se när tjuvarna bryter sig in på Emporia och stjäl kläder och elektronik i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.