En person med grått hår sitter på en bänk i en park. I bakgrunden syns träd och en grönskande gräsmatta, med hus och en väg i fjärran. Belysningen är naturlig och ger en lugn atmosfär. Kombilotteriet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Att använda människors godtrogenhet, det tycker jag är fult” säger Ingrid. Foto: Lilian Mushin/SVT

Ingrid från Hörby lurad av Kombilotteriet

Publicerad

Telefonförsäljarens löften om innestående vinster fick Ingrid i Hörby att återuppta sin prenumeration på Kombilotteriet. Men några vinster fanns inte och Ingrid upptäckte att hon blivit manipulerad.

– Jag tycker att det är lurendrejeri, speciellt för oss pensionärer som inte alltid har så mycket pengar, säger Ingrid.

Det började med en enkel lott. Så småningom hade hon vunnit ytterligare en. Någon storvinst blev det inte, men efter att ha fått några handdukar kände Ingrid att det räckte.

Socialdemokraternas lotter

En tid senare började telefonen ringa. Efter att flera gånger ha tackat nej till att återuppta prenumerationen berättade telefonförsäljaren att hennes tidigare vinster skulle brinna inne.

– Då gick jag med för att jag ville ha ut vinsterna, säger Ingrid.

Vinsterna fanns inte

Kort efter att Ingrid gått med igen och betalat 174 kronor för en månadsbetalning får hon höra av kundservice att det inte finns några vinster.

– Det kom inga vinster som man hade uppgett till mig, då blev jag arg och irriterad. Det känns som att de har satt det i system. Till slut orkar man inte stå emot och går med, vilket jag egentligen inte ville, säger Ingrid.

Stoppat all telemarketing

Den nye vd:n för Jonas Nygren beklagar händelsen och berättar att Kombilotteriet kommer att jobba med en utredning för att ta reda vad som gått fel.

– Det är viktigt att de som ringer i vårt namn gör det på ett sätt som är bra och korrekt och för vår del är det väldigt tydligt vad som ska sägas och inte sägas och det är inte i linje med det som hänt här, säger Jonas Nygren.

Tvådelad bild. Till vänster en bild från Kombilotteriet. Till höger Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin (S).

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är alla turer kring Socialdemokraternas lotteri. Foto: Kombilotteriet, SVT, Jessica Gow/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Socialdemokraternas lotter

Mer i ämnet