”Jag är nöjd med 0-0”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag är det dags för Malmö FF att göra upp med Celtic i kvalet till Champions League. Man gör det utan avstängde lagkaptenen Markus Rosenberg och det viktigaste för MFF är enligt tränare Åge Hareide att inte släppa in ett mål på Celtic Park.

Kön ringlade sig lång när biljetterna till Malmös hemmamatch mot Celtic nästa vecka släpptes idag. Men redan nu på onsdag är det dags för mötet mot det skotska laget i Glasgow. Johan Wiland har erfarenhet av europaspel och 2010 nådde hans dåvarande klubb FC Köpenhamn åttondelsfinal i Champions league.

– Jag klarar av att spela dessa typ av matcher, Det är speciellt att spela Champions League jämfört med inhemska ligan. Men vi är förbereda , vi slog ut

Salzburg, det visar vår styrka och vi kommer att göra allt för att slå ut Celtic också, säger MFF-målvakten Johan Wiland.

Hålla nollan

– Vi har haft taktiska bitar idag på träningen och jag tycker att det mesta sitter på plats. Vi har haft lite genomgångar på hur de spelar. Man börjar lära känna Celtic och vi är väl förberedda inför onsdagsmatchen, säger Oscar Lewicki.

– Vi ska tro på oss själva. Det viktigaste är att vi gör vår uppgift rätt. I bortamatchen förväntas Celtic styra matchen och vi ska försvara oss på ett bra sätt. Men samtidigt kan vi inte bara stå och ta emot i 90 minuter , vi måste framåt, säger MFF:s tränare Åge Hareide.

Formen är på topp med två raka segrar i allsvenskan och en utklassning av Salzburg med 3-0 hemma. Men Malmö FF åker till Skottland imorgon utan sin stora stjärna, Markus Rosenberg, och spelfördelaren Kofi Adu som blev avstängda mot Salzburg.

– Det är självklart två bra spelare och Rosenberg som är lagkapten, det märks när en sådan spelare är borta. Men det är bara att göra det bästa av situationen. Vi har bra spelare som kan ersätta. Det är en av styrkorna i vårt lag – att vi har en bred trupp, säger Oscar Lewicki.

Åge Hareide är nöjd om det blir ett oavgjort resultat i Glasgow.

– Att vinna är alltid ett bra resultat, men jag är nöjd med 0-0, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.