Ovanligt många mördarsniglar i de skånska trädgårdarna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I inslaget ovan får du se hur Björn Unger bekämpar mördarsniglarna. Foto: Linda Ekström/SVT

Kampen mot mördarsniglarna i trädgårdarna: ”Tar på mig fula skor och trampar sönder dem”

Uppdaterad
Publicerad

En blötare vår än vanligt har lett till ett rekordår för mördarsnigeln. Något som märks av bland flera trädgårdsägare i Malmö.

Ett regnigt juli har gjort trädgårdar runt om i Skåne till en fröjd för mördarsniglarna, som trivs bäst i fuktiga miljöer.

– Vi märker väldigt tydligt i år att det är betydligt mycket mer än vad det har varit de andra åren, och tyvärr måste man ha ihjäl dem på ett eller annat sätt, säger Björn Unger som är i flickvännens stuga på Flansbjär koloniområde i Malmö.

Björn Unger tror att mördarsniglarna kommer in från parken intill kolonilotten.

– Det kan vara 20 till 25 på den här tomten varje kväll, och går du ut i Bulltoftaparken här så kryper de ju på stigarna, vilket inte är så kul.

Olika metoder för att döda mördarsnigeln

En bit därifrån bor Björn Larsson som har satt ut flera olika snigelfällor, med öl och surdeg, i sin trädgård för att stoppa mördarsniglarna från att äta upp växter och blommor.

– Det är väldigt lockande för dem, säger Björn Larsson.

Se klippet om fler sätt som trädgårdsägare i Malmö använder för att bli av med mördarsniglarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.