Personer som manifesterar i Malmö för att frita den israeliska gisslan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kippa-vandringen i Malmö ägde rum samma dag som en stor pro-palestinsk demonstration. Inga oroligheter bröt ut i samband med demonstrationerna. Foto: SVT

Kippa-vandring i Malmö för kidnappade israeler i Gaza

Publicerad

En stor grupp människor samlades utanför synagogan i Malmö, för att sedan tåga genom staden, till stöd för de israeler som kidnappades av Hamas för snart ett år sedan. Bland de som höll tal var arbetsmarknads- och integrationsminister Mats Persson (L).

Under söndagen ägde flera demonstationer rum i Malmö när årsdagen för kriget närmar sig. Utöver kippa-vandringen var det även en demonstration för Palestina där tusentals närvarade.

– Vi vill uppmärksamma att det under ett års tid suttit hundra kidnappade israeler i tunnlar i Gaza i en förfärlig situation. De har glömts bort, säger Jehoshua Kaufman, arrangör för kippa-vandringen.

Krig mellan Israel och Hamas

Minister höll tal

Arbetsmarknads- och integrationsminister Mats Persson (L) var på plats under manifestationen.

Bägge sidor demonstrerar och du har valt att gå i det ena, varför?

Jag ser det inte som att jag går i ett tåg som demonstrerar för Israel, utan i ett tåg som minns att det är ett år sedan, säger Mats Persson.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet