övervakningsbild med kvinna som stjäl kött

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilder från polisens förundersökning. På filmen från övervakningskameran ser man hur kvinnan väljer bland köttet i köttdisken. Foto: Polisen

Lät 13-årig släkting utföra köttstöld i Lund – kvinna döms

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan fyllde sin dramatenväska med kött och andra varor och lät sin 13-åriga brorsdotter rulla ut väskan från affären utan att betala. Nu döms hon till skyddstillsyn för stöld och för att ha involverat en underårig i brottslighet.

Den 36-åriga kvinnan döms för två fall av omfattande köttstölder. Dels en gång för att tillsammans med en 20-årig kvinna ha stulit kött från en Coopbutik i Lund för nästan 6 000 kronor, dels för att tillsammans med sin brorsdotter ha stulit kött för runt 4 000 i en annan Coopbutik.

Flyttats från kundkorgar

Stölderna har gått till på liknande sätt. Dyrt kött har flyttats från kundkorgar till privata väskor inne i butiken och sen har kvinnan lämnat utan att betala.

Den ena gången gick hon och 20-åringen ut genom ingången, den andra gången uppehöll hon kassörskan medan brorsdottern smugglade ut dramatenväskan. Båda gångerna upptäcktes det hela av butikskontrollanter som konfronterade personerna när de passerat ut från butiken.

Tidigare dömd för stöld

Båda kvinnorna nekar till brott. Att de passerade ut genom ingången berodde på att de inte hittade kassorna och att 36-åringen dessutom kände sig sjuk. Att 13-åringen gick ut med väskan utan att betala var ett missförstånd mellan henne och fastern.

Men Lunds tingsrätt tror inte på förklaringarna. Den 20-åriga kvinnan är tidigare ostraffad och döms till villkorlig dom. Den 36-åriga kvinnan har tidigare dömts för liknande stölder i Malmö och döms nu till skyddstillsyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.