En man i 45-årsåldern hittades skottskadad på Docentgatan i Malmö. Foto: Anders Magnusson

Polisen efter nattens skjutning: ”Ovanligt hög ålder på de inblandade”

Uppdaterad
Publicerad

En 64-årig man sitter anhållen, misstänkt för att ha skjutit en 45-åring i Hermodsdal i Malmö på söndagskvällen.

– Personernas ålder är en av anledningarna till att vi separerar den här händelsen från konflikterna som just nu pågår mellan grovt kriminella i Malmö, säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Vid 23-tiden larmade flera personer polisen om en skottlossning på Docentgatan på Hermodsdal i Malmö. Väl på plats fann polisen en skottskadad 45-årig man. Han har förts till sjukhus i ambulans.

Allvarligt skadad

Mannen ska enligt region Skåne ha allvarliga men inte livshotande skador.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning och polisen försöker skapa sig en bild av vad som har hänt.

– Vi ser ingen koppling till de allvarliga konflikterna mellan kriminella gäng, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

Båda kända sedan tidigare

En 64-årig man greps i närheten och är nu anhållen, misstänkt för mordförsök. Både offret och misstänkte gärningsmannens ålder sticker ut när det gäller den här typen av grov kriminalitet.

– Det styrker oss i att den här händelsen inte har att göra med de konflikter som just nu pågår mellan Malmös grova kriminella. Vanligtvis rör det sig om personer som är mellan 18 och 30 år, säger Nils Norling.

Båda personerna är kända av polisens sen tidigare, men inte i gängsammanhang.

– Det här handlar om något annat, säger Nils Norling, som dock inte berättar vad polisen tror att det kan finnas för motiv till dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.