Hasan Alhaideri har varit på Malmöfestivalen varje dag men köpte mat för första gången i onsdags.
– Det är inte värt att vi köper mat här varje dag, säger han.
140 kronor för en taco, hamburgare eller gryträtt med tillbehör har blivit standardpriset för matförsäljarna på Malmöfestivalen. Med dricka och kanske churros eller någon munk till efterrätt når vi en nivå på 250 kronor.
– Det är lite för dyrt, säger Svetlana Demovska.
Matförsäljarna: Inflationen trycker upp priserna
Hur mycket tjänar ni för att vara här?
– Det är tillräckligt bra för att vilja komma tillbaks, säger matförsäljaren Robert Järpstigen, en av matförsäljarna.
En miljon?
– Det är nog uppåt där.
Men han tycker ändå att priserna är rimliga. Prishöjningarna har de gjort i takt med att priset för råvarorna ökar.
Smakportionerna från gamla festivaltider
Festivalbesökaren Svetlana Demovska saknar konceptet från flera år tillbaka där matförsäljarna hade smakportioner för ungefär 25 kronor styck.
– Alla ska ha en möjlighet att prova. Det är det en festival är, säger hon.
Matförsäljaren Jessica Sjölin håller med.
– Det har jag tipsat mina vänner om, säger hon.