En delad bild som visar två sektioner. Den vänstra sektionen visar en lång, smal korridor med en ljus takbelysning och öppning i slutet, omgiven av väggar i ljusa färger. Den högra sektionen visar en person som står framför en stadsmiljö, klädd i en mörk jacka med en medalj i regnbågsfärger hängande om halsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den misstänkta våldtäkten ska ha begåtts i en kulvert under sjukhuset i Malmö. Arkivbild, Foto: SVT

Misstänkt våldtäkt i kulvert under sjukhuset i Malmö – ”Genomfört spårsäkring”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt som ska ha skett i kulvertarna under Skånes universitetssjukhus i Malmö under onsdagskvällen.

Sjukhuset har satt in extra väktare och förstärkt kameraövervakningen på hela sjukhusområdet efter händelsen.

Polisen är mycket förtegen om vad som hänt, men enligt uppgifter från sjukhuset så ska våldtäkten ha skett i kulverten. Det är alltså de långa underjordiska korridorer som går under hela sjukhuset och som används till bland annat transporter.

– Jag kan bekräfta att vi inlett en förundersökning om våldtäkt, mer än så vill jag inte berätta just nu, säger Nils Norlin, pressinformatör hos polisen.

Han vill inte säga om det handlar om anställda eller patienter, bara att ingen är frihetsberövad.

Förstärkt kamerabevakning

Polisen undersöker nu bland annat om det finns kamerabilder på händelsen. Magnus Aspegren är pressansvarig på SUS och han bekräftar att det finns kameror i kulverterna.

– Vi har förstärkt kameraövervakningen på hela sjukhusområdet. Vi satte också in väktare under onsdagskvällen och de kommer att stanna kvar under torsdagen, säger han.

Sökt igenom kulverterna

För att komma ner i kulverterna behövs ett passerkort.

– Men inget system är ju helt säkert. Vi har nu sökt igenom kulverterna för att se så att inga obehöriga uppehåller sig där, säger Magnus Aspegren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.