Nyheter från dagen: 20 september

Publicerad

Detta har hänt i Skåne fredag 20 september.

En brandskadad bil på en bärgningsbil. Till höger framträder en åklagare Henrik Nordquist

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Materialet som åklagaren velat få ut från mediehusen avser upploppen på Rosengård 2023. Foto: Johan Nilsson/TT & SVT
Michael Palmgren står framför ett soligt Öresund. På höger sida syns ryggen av en knölval som sågs utanför Helsingör i början av september.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Om vi människor fortsätter sköta oss tror jag vi kan se ännu fler arter” – hör varför Michael Palmgren på Marint Kunskapscenter tror att valarna kommer till Öresund. Foto: Florian Falk/SVT och Öresundsakvariet
En delad bild som visar två scener. Den vänstra sidan visar en person som står på en gångväg framför en byggnad, klädd i en svart jacka. Den högra sidan visar en fågelperspektivvy över ett område med flera flerfamiljshus och grönska runtomkring.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ibrahim Taha är engagerad i föreningslivet på Rosengård och bor där sedan cirka 20 år tillbaka. Efter dödsskjutningen i slutet av augusti märkte han att färre personer vistades utomhus. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.