En man, Olle Jönsson i en mönstrad svart skjorta sitter i en mysig interiör. Bakgrunden visar en kafé-liknande miljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från Olle Jönssons karriär i Lasse Stefanz i klippet. Foto: Gunilla Fritze

Olle Jönsson i Lasse Stefanz: ”Har ett stort bekräftelsebehov”

Publicerad

I boken ”Rösten speglar själen” berättar Olle Jönsson om sitt liv som sångare och trummis i dansbandet Lasse Stefanz.

– Jag har inget problem med att de säger att jag är tjock eller har konstiga kläder. Bara det inte säger någonting om min sång, säger Olle Jönsson.

I över 50 år har Olle Jönsson från Kristianstad varit frontfigur i dansbandet Lasse Stefanz. Han började redan som 12-åring.

– Han är en sådan otrolig figur så hade han inte funnits hade man nästan fått uppfinna honom, säger Mats Olsson, journalist och medförfattare till boken ”Rösten speglar själen”.

”Ett fantastiskt liv”

Lasse Stefanz är Nordens största dansband och har spelat in över 60 studio- och samlingsalbum, varav flera har sålt platina eller dubbelplatina. – Jag har haft ett sådant fantastiskt liv och det vore konstigt att klippa av tråden utan att berätta hur resan har varit, säger Olle Jönsson.

Han berättar gärna om sina spelningar, tjejer som flirtat med honom nedanför scenen och om sina sjukdomar men han vill inte prata om konflikterna i bandet.

– Det har tidningarna redan skrivit mycket om. Vi konstaterar bara att man kan växa ifrån varandra. Det händer i många band, säger Mats Olsson, som fick förtroendet att skriva boken boken om Olle Jönsson.

I videon berättar Olle också om sitt stora bekräftelsebehov.

– Det hänger nog samman med min barndom, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.