Båda har varit egna företagare tidigare och är båda övertygande om att de kommer att få verksamheten att gå runt.
– Det gäller att dra ner på sina utgifter och vara beredd på att leva annorlunda, säger Hanna Jönsson.
De är en del av den så kallade omställningsrörelsen – människor som vill blir mer självförsörjande och leva mer miljömässigt hållbart.
Krävs samarbete med andra
Båda är också övertygande om att man behöver vara fler som hjälps åt för att fler ska bli helt eller delvis självförsörjande.
– Det krävs en hel del kunskap och det är svårt att göra helt ensam, säger Hanna Jönsson.
– Vi har alla olika kompetenser och det gäller att hitta en bra balans och samarbeta med lagom många andra.
För att få plantskolan att gå runt ekonomiskt kommer de att bilda ett ekokollektiv tillsammans med sex andra. De håller också kurser i odling och har en del inkomster från andra håll.
Det enda som är meningsfullt
Helt självförsörjande på sin skogträdgård, räknar de inte med att blir förrän om 10-20 år.
– Jag tror att det är viktigt att vara beredd på att det är mycket jobb och försöka göra det jobbet lustfyllt, säger My Kjellberg.
– För mig handlar det om att för göra det jag verkligen vill. Det här är det enda jag tycker är verkligen meningsfullt att hålla på med.
Det här är en skogsträdgård
I en skogsträdgård försöker man efterlikna naturens ekosystem, tex som i ett skogbryn. I skogsträdgården odlar man framförallt ätliga perenna växter, som örter, grönsaker, bär, frukt och nötter. Målet med skogsträdgården är att skapa ett odlingssystem i samklang med naturen som kan sköta sig själv och inte behöver så mycket resurser utifrån.
Källa: Holma Folkhögskola