En begravningsplats med häckar och blommor. Tre poliser står på en grusgång och pratar, medan en hund sitter på marken. Omgivningen har höstfärger med träd i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis var på plats och letade vapengömmor på den 500 000 kvadratmeter stora Östra kyrkogården i Malmö. Man fann till slut patroner. Foto: Johan Dernelius/SVT

Polisen letade vapen på Östra kyrkogården i Malmö – hittade patroner

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen var polis och nationella bombskyddet på plats på Östra kyrkogården i Malmö för att leta efter vapengömmor och narkotika.

– Vi gör det baserat på underrättelser, men det finns inga konkreta misstankar, säger Nils Norling, presstalesperson hos polisen.

Under förmiddagen gjorde polisen en stor sökinsats på Östra kyrkogården i Malmö, vilket Sydsvenskan var först att rapportera. Detta efter underrättelser och information som gjorde platsen intressant att undersöka. Exakt vilka underrättelser vill Nils Norling inte gå in på.

– I grund och botten är det här en brottsförebyggande insats. Vi gör den här sortens sökningar hela tiden på olika platser i stan, säger Nils Norling.

För en dryg månad sedan hittades flera skarpa handgranater gömda på kyrkogården.

– Det har vi givetvis med oss. Vi vet att vapen och narkotika ofta göms utomhus. Det här är ett sätt att öka tryggheten för kyrkogårdens besökare och alla som bor i närheten, säger Nils Norling.

Hittade vapen

Nationella bombskyddet fanns med under insatsen. Polisen hittade till slut ammunition, rapporterar P4 Malmöhus, men vill inte uppge hur många patroner det handlar om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.