Rånare flydde på åkgräsklippare – tre gripna efter långsam biljakt i Bromölla

Uppdaterad
Publicerad

Tre män i 20-årsåldern greps på fredagseftermiddagen efter att de försökt stjäla en åkgräsklippare utanför Näsum i Bromölla kommun. De är nu misstänkta för rån efter att de försökt rymma från platsen – i en långsam flykt på åkgräsklipparen.

Det var vid halv ett på fredagen som larmet inkom till polisen. Två personer upptäckte de misstänkta gräsklippar-rånarna på bar gärning och försökte förhindra stölden.

De misstänkta männen ska då ha försökt fly från platsen. Enligt polisen ska en av de misstänkta männen ha försökt köra därifrån på åkgräsklipparen.

– Någon åkte på den och några gick vid sidan av den, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt.

Följde efter i bil

När de två vittnena följde efter i bil ska minst en av de misstänkta rånarna ha tagit sig in i den efterföljande bilen och med våld försökt få den att köra av vägen. De ska även ha försökt ta bilnycklarna.

– Exakt hur vet man inte, men de gjorde något där inne i bilen för att få honom att köra av vägen, säger Fredrik Bratt.

När polisen kom till platsen efter den tumultartade jakten kunde de gripa de tre männen, som misstänks för rån. Åkgräsklipparen kunde lämnas till sin ägare. Polisen kommer att hålla förhör med både dem och de två vittnena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.