I höstats avslöjade SVT Nyheter Skåne att företaget Skåne Kebab Döner sålt kebab trots ett förbud från Livsmedelsverket och att sju ton förbjudet kebabkött nådde marknaden.
Då var orsaken till förbudet bland annat att köttet låg nära mögliga väggar, prover visade att köttet innehöll bakterien listeria och det fanns bristande hygienrutiner bland personalen.
Efter SVT Nyheter Skånes granskning åtgärdade företaget de brister som fanns och Livsmedelsverket fattade sedan beslut om att Skåne Kebab Döner återigen fick sälja sitt kebabkött till grossister och restauranger.
Efter en uppföljande kontroll av Livsmedelsverket den 24 januari konstaterade dock myndigheten att det återigen fanns brister hos kebabföretaget.
Otillräckliga listeriaprover
Vid kontrollen kunde Livsmedelsverket se en anställd i köttproduktionen som bar en engångsrock med äldre blodfläckar. Dessutom framkom det att företaget inte följer sin provtagningsplan och att de endast tagit ett listeriaprov strax efter jul.
Nu riskerar företaget 150 000 kronor i vite om de inte åtgärdar de brister som finns, enligt Livsmedelsverket beslut.
– Det är såklart allvarligt, men vi ser att företaget har förutsättningar att åtgärda problemen, säger Karin Cerenius, enhetschef på Livsmedelsverket.
Ni har tidigare beslutat att förbjuda kebabföretaget att sälja sina produkter, varför gör ni inte det nu?
– Det beror på vilka risker som finns och i detta fallet ser vi som sagt att de har möjlighet att komma tillrätta med bristerna.
I handlingar från Livsmedelsverket framgår det att Skåne Kebab Döners vd själv menar att man tagit nya listeriaprover efter kontrollen 24 januari, som var negativa. Han menar också att den anställda som bar rocken med blodiga fläckar bytte kläder direkt.
SVT Nyheter Skåne har sökt vd:n för kebabföretaget en kommentar.