Bild på pistoler och man som håller i en pistol

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I mannens telefon hittade polisen flera bilder på vapen och stora summor pengar. Foto: polisens förundersökning

Skytt i Skurup kan ha stått under hot från Foxtrot

Publicerad

Den 29 juli avlossade en man i 20-årsåldern ett skott mot en man i samma ålder. Vid tillfället upplevde han och flera i hans närhet att det fanns en hotbild från ett kriminellt nätverk mot skytten och drygt två veckor efter skottlossningen mördades hans pappa. Enligt uppgifter till SVT kom hoten från Foxtrot.

Exakt varför mannen sköt en annan man i benet den kvällen i Skurup är inte helt klarlagt.

Berättelserna i förhör med polisen går isär, så väl bland den misstänkte, brottsoffret och de tiotal vittnen som fanns på platsen.

Klarlagt är dock att skytten hade en hotbild mot sig. I förundersökningen berättas det av flera som kände honom samt av honom själv, men han vill inte säga från vilka.

Hotbild från Foxtrot

Enligt uppgifter till SVT ska det dock röra sig om att han hamnat i konflikt med den kriminella grupperingen Foxtrot efter att ha tagit ett uppdrag från dem som han inte utfört men ändå behållit vapnen han fick.

Hotbild var även orsaken till att han oftast själv bar vapen.

Det ska även vara på grund av denna konflikt som mannens pappa drygt två veckor efter skottlossningen blev mördad i sitt hem i Skurup.

Erkänner att han sköt

I dag inleds rättegången mot mannen och i förhör har han erkänt att det var han som sköt men nekar till mordförsök, han säger bland annat att mannen han senare sköt uppträtt hotfullt mot honom och han var rädd.

Han står också åtalad för grovt vapenbrott, något han medgett i förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.