Man häktad för att ha utnyttjat unga flickor online.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen har medgivit att han kontaktat flickorna, men nekar till brott. Foto: Hasse Holmberg/TT

Släpptes ur fängelse – nu misstänks sexbrottsling för nya övergrepp mot barn

Uppdaterad
Publicerad

Mannen har upprepade gånger dömts för sexualbrott mot barn på nätet. Kort efter att han villkorligt frigivits från det senaste fängelsestraffet är han återigen häktad för att ha utnyttjat unga flickor.

Mannen är i 35-års åldern och från Trelleborg. Enligt kammaråklagare Ingegerd Jigin har han kontaktat två flickor i tioårsåldern via nätet och förmått dem att skicka bilder på sig själva. Det ska ha skett någon gång mellan den 15 juli och 21 juli.

Han har dömts för liknande brott flera gånger tidigare mot flera barn. Senast dömdes han till ett års fängelse. Men kort efter sin villkorliga frigivning polisanmäldes han för att ha begått nya brott, något som Trelleborgs Allehanda var först att rapportera om.

Benägen att begå nya brott

Mannen har häktats på sannolika skäl misstänkt för två fall av utnyttjande av barn för sexuell posering. Enligt åklagaren anses han vara benägen att begå nya brott eller undanröja bevis.

– I och med att han är dömd tidigare för liknande brottslighet så beslutade jag att han skulle frihetsberövas, säger kammaråklagare Ingegerd Jigin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.