Rosor och tända ljus framför en port med polisens avspärrningar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter mordet på söndagen har polisen hållit ett tjugotal förhör men ännu finns ingen misstänkt gärningsman. I videon kan du höra polisen berätta mer om händelsen. Foto: Kristoffer Kold Erlandsen/SVT

Tjugotal polisförhör efter mordet i Skurup: ”Minsta detalj kan vara viktig”

Publicerad

Efter helgens mord på en man i 55-årsåldern i Skurup finns ännu ingen misstänkt. Nu samlar polisen in vittnesuppgifter från Skurupsborna.

Dagen efter mordet på en 55-årig man i Skurup har polisen en ökad närvaro på orten. Sedan mordet på söndagen har polisen hållit ett tjugotal förhör.

– Vi är intresserade av vittnesuppgifter av alla möjliga slag. Även minsta detaljen kan vara viktig i en utredning som denna, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen.

Familjerelation till häktad

Mannen i 55-årsåldern har en familjerelation till en man i 20-årsåldern som sitter häktad misstänkt för en skjutning i Skurup för två veckor sedan. Men polisen vill fortfarande inte uttala sig kring kopplingen.

– Självklart tittar vi på eventuella samband mellan olika ärenden. Men vi kan inte fastslå någonting ännu, säger Evelina Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.