Tre elever står uppställda bredvid varandra och skolan syns i bakgrunden

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Niondeklassarna Hussain Shabraiz, 15, Jack Ingels, 15, och Ella Segerbjer, 15, är några av eleverna som skickats hem. Det var 28 grader i deras klassrum – då tog rektorn beslutet att dagens undervisning skulle fortsätta på distans. Foto: Renato Rakonic/SVT

Värmerekord i Skåne – då skickades eleverna hem från skolan

Uppdaterad
Publicerad

I år är september varmare än någonsin. 31,1 grader uppmättes tidigare under eftermiddagen i Helsingborg. Temperaturen i Malmö var inte långt bakom.

I klassrummen på Elinelundsskolan, vid Kalkbrottet i Malmö, blev det för varmt att undervisa. Då bestämde rektorn att alla högstadieelever skulle skickas hem.

Den skånska värmeböljan fortsätter och på onsdagen blev det nytt rekord. Aldrig tidigare har det blivit över 30 grader i september – men nu skrevs historien om.

Värmen tog sig även in i de skånska klassrummen och skapade det svårt för elever att hänga med i undervisningen. Elevernas koncentration och fokus dippade i den ovanliga septembervärmen.

De höga temperaturerna ledde till att Tanja Vivlund, rektor på Elinelundsskolan, bestämde sig för att skicka hem sina elever och låta undervisningen fortsätta på distans.

Hör mer från eleverna och rektorn i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.