Ytterligare nio personer döms för ohörsamhet mot ordningsmakten efter Palestinamanifestationerna i Lundagård i slutet av maj. Foto: TT

Ytterligare nio personer döms efter Palestinamanifestationen i Lundagård

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen dömdes nio personer för ohörsamhet mot ordningsmakten i samband Palestinamanifestationen i Lundagård i slutet av maj.

De dömda är mellan 20 och 25 år gamla och anses ha brutit mot lagen genom att kvarstanna i Lundagård, trots att polisen bett personerna att lämna.

Vid tillfället hade demonstranterna tältat på platsen en längre tid utan polistillstånd för att ha en sammankomst. Tältlägret upplöstes av polis tidigt på morgonen den 30 maj då universitetet skulle genomföra en doktorspromotion på samma plats.

När polisen anlände beordrade de demonstranterna att lämna. De uppskattar att cirka 40 personer ändå kvarstannade och satte sig i en klunga, varpå de sedan leddes eller bars därifrån av polis.

Totalt har 13 personer dömts efter händelsen, enligt Sydsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.