En man håller upp en tröja.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan visar Anders Johansson upp de tröjor han har samlat in under de senaste tio åren och berättar om några av sina favorit-TV-program Foto: Hamed Ubaidi/SVT

Anders från Urshult har samlat över 500 tv-tröjor på tio år

Publicerad

Anders Johansson, 50 år, från Urshult i Tingsryds kommun, har under det senaste decenniet samlat på sig över 500 tröjor från olika TV-program. Det är en hobby som ger honom stor glädje.

– Jag har det som rolig hobby, säger Anders Johansson.

Anders började samla in tröjor, kepsar och muggar för 10 år sedan. Mest har han när det gäller tröjor – över 500 stycken.

Flest är de tröjor som kommer från Lilla Sportspegeln, som är ett av hans favoritprogram på tv. Han är även en av SVT Nyheter Smålands, tidigare Smålandsnytt, trognaste tittare.

– Jag kollar varje dag, säger han.

Anders Johansson ringer oftast och beställer tröjorna via telefon. Härnäst på tur är att försöka komma över tröjor från programmet Robinson.

Favorittröjan är från tv-programmet Grynets show

Anders har bott i Urshult i Tingsryds kommun sedan han var 18 år. På LSS-boendet där han bor tar tröjsamlingen flera garderober i anspråk.

Favorittröjan är den han har på sig när SVT är på besök.

– Jag tycker att texten är rolig, säger Anders Johansson.

Tröjan med texten ”Lagom suger” är från Grynets Show, ett SVT-program från slutet av 90-talet som producerades i Växjö.

Se Anders Johansson visa upp några av sina tröjor i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.