Järnvägstrafiken mellan Kalmar och Alvesta har under tisdagen drabbats av förseningar och inställda tåg. Detta efter att elkablar grävts av mellan Nybro och Örsjö Foto: Johan Nilsson/TT

Avgrävda kablar orsakar störningar i tågtrafiken mellan Kalmar och Alvesta

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken mellan Kalmar och Alvesta stördes under tisdagen av avgrävda kablar mellan Nybro och Örsjö. Signalfel uppstod under morgonen och orsakade stora förseningar och inställda tåg fram till på kvällen.

Det var mellan Nybro och Örsjö som kablarna grävdes av under tisdagsmorgonen. Signalfelet ledde till att vissa tåg ställdes in helt medan andra drabbades av förseningar.

Sträckan trafikeras normalt av fyra tåg i timmen och totalt beräknas 40 tåg ha berörts under dagen.

Strax efter klockan 20.00 meddelade Trafikverket att problemet är åtgärdat.

Grävskopa vid ett vägarbete, man håller i bredbandskabel

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är inte bara tågtrafiken som drabbas när elkablar grävs av. Kostnaden för avgrävda kablar har ökat och kostade till exempel Eon 80 miljoner kronor ifjol. Hör mer om det i klippet ovan. Foto: Janerik Henriksson/TT/arkivbild

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.