Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bryggeriets produktion ligger fortsatt nere Foto: TT

Åbro bryggeri i Vimmerby ligger fortsatt nere efter it-attacken: ”Jobbar för fullt”

Publicerad

All produktion och distribution på Åbro bryggeri i Vimmerby ligger fortsatt nere efter fredagens it-attack. Företaget arbetar hårt för att se över rutiner och hitta sätt att sakta starta upp produktionen igen.

Under långfredagen drabbades Åbro bryggeri av ett it-angrepp som har gjort att produktionen sedan dess har stått still. Under onsdagen var det ännu oklart när bryggeriet kan starta upp sin verksamhet igen.

– Vi jobbar för fullt både internt och externt med att städa upp och starta igång system bit för bit, säger vd Henrik Dunge på onsdagen.

Vimmerby

”Bör tänka om”

Vilka det är som har gjort intrånget är ännu oklart, och Henrik Dunge menar att det inte är bryggeriets främsta fokus för stunden. Samtidigt vet man inte i hur pass stor utsträckning kunder kommer att drabbas av stoppet.

– Förhoppningsvis har våra kunder öl kvar i sina tankar och liknande, men det kommer bli bekymmersamt i slutet av veckan, säger Henrik Dunge och fortsätter:

– Vi måste nog börja tänka om i Sverige när det gäller digitalisering. Vi är för sårbara. Det tycker jag man ska börja fundera på bland företag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vimmerby

Mer i ämnet