Hon är mycket orolig för sin mamma, som i mars fick en aggressiv bröstcancer och som nu får cancerbehandling i Kalmar. Trots det ska hon utvisas till Frankrike.
– Att ha en cancerdiagnos i sig är inte tillräckligt för att få stanna i Sverige, det krävs mera, säger Fredrik Bergius, rådman vid förvaltningsrätten i Stockholm.
Det som oroar Omaima Jaloul är tiden, att inte veta hur länge mamma Najwa kommer att leva.
– Jag är orolig över vad som händer henne när hon ska utvisas. Det är mycket osäkert om hon får hjälp i Frankrike eller om hon ska skickas till Syrien.
På flykt i sju år
Najwa Jaloul flydde från Syrien till Turkiet när kriget började och bodde där i två år. I Turkiet sökte hon asyl hos FN. Frankrike sa ja till att pröva hennes ärende och hon flyttades dit.
Ett tre års väntan där fick hon avslag på sitt asylärende. Enligt dottern blev mamman utan bistånd och hade ingen plats att bo i Frankrike.
I Syrien hade Najwa arbetat på en it-säkerhetsavdelning där hon hotats till livet, enligt dottern. Efter avslaget i Frankrike flydde hon vidare till dottern i Sverige.
Dublinförordningen säger att det är det första EU-landet som man kommer till som är ansvarigt att pröva asylärendet.
Så här säger domstolen
Rådman Fredrik Bergius var med och fattade beslutet. Han säger att en cancerdiagnos inte är tillräckligt för att få stanna.
– Allvarligheten i sjukdomen är inte det intressanta, det intressanta är till vilket land personen ska överföras. Och vad det landet har för möjligheter att tillgodose behandling för en sådan typ av sjukdom.
Hon har sin dotter och barnbarn här, visar man ingen hänsyn till det?
– Nej, dottern är vuxen och då påverkas inte Dublinförordningens ansvarsregler. Det måste vara ett underårigt barn, säger Fredrik Bergius.
Enligt Omaima Jaloul kommer hennes mamma att utvisas till Frankrike den 12 maj.