Nu ska högsta chefen inom Internationella Engelska skolan sluta. Det är oklart vad hon ska göra i stället och om det finns något samband med SVT:s avslöjande om att koncernen fått ut felaktiga statsbidrag. Foto: Janerik Henriksson/TT

Efter SVT:s avslöjande – Engelska Skolan byter vd

Uppdaterad
Publicerad

Anna Sörelius Nordenborg slutar som vd för Internationella Engelska Skolan. Beskedet kommer tre veckor efter att SVT avslöjat att koncernen fått ut statsbidrag genom att lämna felaktiga uppgifter till Skolverket.

Enligt ett pressmeddelande på koncernens hemsida är det den nuvarande ekonomichefen, Lars Jonsson, som tar över som vd. Men varför Anna Sörelius Nordenborg slutar, eller om hon har fått något nytt jobb, framgår inte.

Beskedet om bytet av vd kommer tre veckor efter att SVT kunde avslöja att IES-koncernen fått ut statsbidrag de inte har rätt till, vilket varit möjligt genom att de lämnat falska uppgifter om sina språklärare till Skolverket.

Inga svar på varför bytet kommer just nu

SVT mejlade redan under fredagen, då pressmeddelandet publicerades, till Anna Sörelius Nordenborg och frågade varför hon valt att avgå. Hon har ännu inte svarat.

Under lördagen skickade vi ytterligare ett mejl Anna Sörelius Nordenborg, och till koncernens presschef. och frågade om det finns något samband mellan vd-bytet och SVT:s avslöjande. Presschefen förnekar att det finns en sådan koppling.

Skolverket säger till SVT att de har påbörjat utredningen av de felaktiga statsbidragen, men att de i nuläget inte kan lämna mer information än så.

Engelska Skolan har heller ingen ny information angående den utredning de själva gör kring de felaktiga uppgifterna. Tidigare hade koncernen sagt att de lämnades in av misstag.

En skylt där det står Internationella Engelska skolan, i förgrunden går en elev med gul jacka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Skolverket om hur de reagerar på SVT:s uppgifter. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.