Mathias står på torget och bakom honom syns Stadshotellet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vimmerbyprofilen Mathias Lennström är stort Oasisfantast och han har längtat efter att få se Oasis återförenade. Men han fick inga biljetter under lördagen efter att biljettsystemet kraschat. Hör honom berätta mer i videon. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

En av Smålands största Oasisfan fick inga konsertbiljetter

Uppdaterad
Publicerad

Vimmerbyprofilen och Oasisfantasten Mathias Lennström har flera kopior av Noel Gallaghers gitarrer. Han har döpt sin son till Noel och drömt om att få se sitt favoritband igen. Men några biljetter till Oasis återkomst blev det inte.

I helgen släpptes biljetter till Oasis oväntade comeback. Mathias Lennström var en av många som försökte köpa biljetter, men biljettsystemet kraschade gång på gång.

– Det var helt hopplöst. Jag läste att det var 14 miljoner som försökte komma in i biljettsystemet. Jag kom in några gångar där man kunde välja konsert, men efter det bara poff så gick systemet ner, säger Mathias Lennström.

Vad ska du göra nu?

– Ja, det kommer väl fler konserter tänker jag, säger han.

Oasis ville stjäla vin från kyrkan

Oasis har inte bara satt spår i Vimmerby genom att Mathias döpte sin son till Noel. Bandet gjorde ett stökigt besök på Vimmerby stadshotell efter Hultsfredsfestivalen. Bandet anlände efter att hotellbaren hade stängt.

– De försökte ta sig in i kyrkan men det var stängt så det gick tillbaka. Och då blev det bråk. Möbler kastades ut från hotellrummet och tidningarna skrev om det, säger Mathias Lennström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.