Ironmanstart i Kalmar simmare 2024

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klockan kvart i sju på lördagsmorgonen gick startskottet för de första professionella tävlande i Ironman Kalmar 2024. Tusentals kom för att se simstarten vid Elevatorkajen i hamnen i Kalmar. Foto: Niclas Wimmerberg

Här går startskottet för Ironman i Kalmar 2024

Publicerad

Elfte upplagan av triathlontävlingen Ironman är igång. SVT träffade några glada men spända deltagare vid Elevatorkajen i Kalmar dit tusentals människor kom för att se starten.

Någon firade sin femtioårsdag med att starta det långa loppet. Några såg ut som att de ångrat sig och Ironman-profilen och den populära konferenciern Björn Mortensen hade bytt mikrofonen mot badkläder och var en av de 2 700 tävlande som startade vid Elevatorkajen under lördagsmorgonen.

– Jag har inte kört banan på elva år, det ska bli härligt. Jag älskar simning och det är gött att cykla. Så det blir simning, cykling och en snabb promenad på maraton, säger Björn Mortensen.

Ironman Kalmar

Det handlar som vanligt om distanserna 3,8 km simning, 180 cykling och som avslutning ett maraton på 42,195 km löpning.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ironman Kalmar

Mer i ämnet