SFO, västervik innebandy turnering

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det bjöds på folkfest i Västervik i samband med den 13:e upplagan av SFO Västervik innebandy turnering som pågick under fyra dagar. Fredrik Ohlsson, tävlingsgeneral, menar att turneringen blivit en viktig mötesplats för spelare och föreningar. Foto: Ricardo Garcia/SVT.

Innebandyfest under bar himmel i Västervik – ”Många oupptäckta talanger”

Uppdaterad
Publicerad

Västerviks största utomhusturnering i innebandy samlade rekordmånga anmälda lag till årets upplaga. Proffs, amatörer och även sportchefer samlades under helgen.

130 lag var anmälda till SFO Västervik, en innebandyturnering som arrangerats sedan sommaren 2010.

– Det är ungdoms-, herr- och damklasser, men även företag som kommer hit. Turneringen har växt hela tiden och det är kul att uppmärksamma sporten på det här sättet, säger Fredrik Ohlsson, tävlingsgeneral SFO Västervik.

Har roligt tillsammans

Lagen består oftast av kompisgäng och deltagandet går ut på att ha roligt tillsammans. Men det finns också talangscouter som besöker turneringen för att spana på nya intressanta spelare.

– Jag pratade nyligen med en sportchef som säger att de varit här för hitta oupptäckta talanger som inte syns i sporthallarna annars, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.