Stadsbuss i Växjö. Länstrafiken i Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera i Kronoberg har upplevt problem med försenade bussar under veckan. I klippet kan du höra några resenärer drabbats. Foto: Clary Kroon

Irritationen växer i Kronoberg – nya bussarna är sena eller kommer inte alls

Uppdaterad
Publicerad

Det är störningar i busstrafiken i Kronobergs län sedan de nya bussarna började rulla ute på vägarna för några dagar sedan, och många resenärer har drabbats av förseningar under veckan. Enligt länstrafiken handlar det om uppstartsproblem

– Jag är väldigt irriterad nu! Min buss är 20 minuter försenad och jag ska på ett viktigt möte, säger Jenny, som väntar på en stadsbuss i Växjö under torsdagen. 

I samband med att de nya bussarna invigdes den 10 december började också det nya trafikavtal som Region Kronoberg tecknat med entreprenören Connect bus och de har uppstartsproblem.

Ber resenärerna att ha tålamod

Tidigare har det funnits flera entreprenörer, men nu är det samma företag som ansvarar för både region- och stadstrafiken. Connect bus har under veckan bland annat haft problem med trafikplaneringssystemet som ger information till förarna. 

– Jag förstår att det är tråkigt för resenärerna och jag vill be alla att ha tålamod. Vi gör allt vad vi kan både från länstrafiken och Connect bus för att rätta till de bekymren som har blivit, säger Carina Bengtsson (C), ordförande i trafiknämnden på Region Kronoberg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.