Linnéuniversitetet har ökat antalet antagna med 984 personer på ett år. Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Linnéuniversitetet bland de fem största lärosäten

Uppdaterad
Publicerad

Antalet antagna har ökat med åtta procent i år jämfört med hösten 2016. Sammanlagt har 22.224 sökande studenter blivit antagna i den första urvalsgruppen. Detta innebär att Linnéuniversitetet befäster sin plats i toppen av Sveriges största universitetet.

I dag meddelade Universitets- och högskolerådet att knappt 270.000 personer har antagits till en högskoleutbildning i höst. Knappt var tionde antagen i landet har kommit in på Linnéuniversitetet program och kurser.

Sedan förra året har Linnéuniversitetet ökat antalet antagna med knappt 1000 personer. Växjö universitet och Högskolan i Kalmar slogs samman år 2010 och bildade Linnéuniversitetet. I dag är universitetet bland ”the big five” i Sverige.

Större än anrikt universitet

Enbart Stockholms-, Umeå-, Uppsala-, och Göteborgs universitetet har ett större antal antagna än Linnéuniversitetet. Det anrika Lunds universitet får se sig förbipasserad för andra året i rad bakom det småländska lärosätet.

Programmet Ledarskap- och organisation fick i år 627 förstahandsansökningar vilket gör programmet det populäraste på Linnéuniversitetet. Tätt efter ligger förskolelärar- och sjuksköterskeprogrammen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.