Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var här kvinnan ska ha blivit överfallen och våldtagen. Enligt polisen misstänks fler personer för brott i samband med händelsen. Foto: SVT/William Frykfeldt

Man anhållen misstänkt för våldtäkt vid gångtunnel i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha våldtagit en kvinna utomhus i Kalmar på måndagseftermiddagen.

Kvinnan ska enligt polisens hemsida ha anmält att hon blev överfallen vid en gångtunnel under Ölandsleden i området Tallhagen, omkring klockan 17 på måndagen.

Efter en teknisk undersökning av platsen, bland annat med hjälp av en specialsökhund, anhölls en man i 25-årsåldern. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt.

Kalmar

Flera personer misstänks vara inblandade

Hur kan det komma sig att ni så snabbt kunde gripa en misstänkt, finns det någon känd koppling mellan offret och den misstänkte?

–  Jag kan inte uttala mig om det just nu eftersom är så mycket utredningsåtgärder kvar att göra i fallet, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson i Region Syd, till SVT Småland.

Kan det finnas fler misstänkta gärningsmän?

– Vi söker fler personer som är misstänkta för brott i samband med den här händelsen, ja.

Polisen efterlyser också fler vittnesuppgifter eftersom händelsen inträffade vid en tidpunkt då det bör ha varit en del folk i rörelse på platsen.

Fotnot: Den 25-årige mannen släpptes senare och är nu avskriven från utredningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet