Oringen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon kan du höra både deltagare och funktionärer berätta om tävlingen. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

O-ringen är igång: ”Som en skattjakt”

Uppdaterad
Publicerad

Världens största orienteringstävling O-ringen, lockade på tisdagen tusentals tävlande i blandade åldrar.

– Det är som en skattjakt att hitta kontroller, säger 12-årige Rasmus Klevegård.

Nu har andra dagen av världens största orienteringstävling, O-ringen, gått av stapeln i Rosenfors i Målilla. En tävling som lockar både gamla och unga orienterare.

– Det är alltifrån småbarn till 90-åriga gubbar och världseliten som tävlar, så det är en väldigt bredd. Det är en familjesport där hela familjen kan tävla samtidigt under samma premisser och ingen behöver stå bredvid, säger funktionären Karin Gren.

Vara ute i naturen och springa fort

12-åringarna Sofia Altin och Rasmus Klevegård från Växjö orienteringsklubb var på plats för att springa sitt andra lopp under veckan.

– Jag är rätt nervös. Jag tror att det kommer gå fort och det ska bli väldigt roligt. Men jag är inte lika nervös som jag var igår för första etappen, säger Rasmus Klevegård.

Det bästa med orientering är, enligt Sofia och Rasmus, att få komma ut i naturen och springa fort.

– Att man får vara ute i naturen och testa på olika skogar, det är kul, säger Sofia Altin.

– Det är som en skattjakt att hitta kontroller och springa fort i skogen, det tycker jag är det roligaste, säger Rasmus Klevegård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.