Joakim Hilding jublar med Nicklas Heinerö efter 1-1 under onsdagens final 2. Foto: Claus Meyer/TT

Oskarshamn utjämnar i den allsvenska finalen

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen utjämnade Oskarshamn den hockeyallsvenska finalen. Efter stor dramatik med flera videogranskade målsituationer besegrades AIK på hemmais med 3-1. Nu står det 1-1 i matcher.

AIK tog ledningen i andra perioden genom Sam Marklund. Målet blev omdiskuterat för det såg ut som att Marklund sparkade in pucken med skidskon. Men målet blev godkänt efter en rekordlång videogranskning.  

Hilding matchhjälte

Sedan klev Joakim Hilding fram efter att ha missat två jättechanser under matchen blev det tredje gången gillt när han satte 1-1 i tredje perioden.  

Sedan trodde publiken att Oskarshamn också gjorde 2-1 med även det målet videogranskades. Denna gången bedömde domarna att det var en spark som satte pucken och målet dömdes bort. 

Men Oskarshamnspubliken fick jubla igen när Nicklas Heinerö efter en snygg soloåkning gjorde 2-1. Och trots en stark slutforcering av AIK lyckades matchhjälten Joakim Hilding punktera matchen med sitt 3-1 mål i tom kasse. 

Den hockeyallsvenskafinalen är nu utjämnad och det står 1-1 i bäst av fem matcher. Nästa match spelas i Stockholm på fredag. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.