Foto: Mikael Fritzon / TT

Pojke misshandlad av vuxen man vid skola

Uppdaterad
Publicerad

Händelsen inträffade vid en skola i Gislaved under eftermiddagen. Pojken som går i mellanstadiet misshandlades av en för honom okänd man.

Larmet kom till polisen vid 13-tiden. Misshandeln ägde rum i en skogsdunge utanför skolan. Polisen är mycket förtegen om händelsen.

– Vi hanterar ärendet, säger Klas Ottosson, vakthavande befäl hos polisen i Jönköping. Men jag vill inte gå in på några detaljer.

Misshandel av pojke i Gislaved

Pojken misshandlades av en helt okänd man. Han blev dock inte så allvarligt skadad att han behövde akut sjukvård. Mannen är fortfarande på fri fot.

– Alla tips om händelsen tar vi tacksamt emot, säger Klas Ottosson.

På skolans hemsida uppmanas nu föräldrar till barn att följa sina barn till och från skolan.

Ytterligare en misshandel ägde rum i samma område i Gislaved bara ett par timmar senare. I den händelsen greps två män misstänka för att ha slagit varandra. Även en tredje man har hörts om händelsen. Enligt polisen har inte den händelsen med den misshandlade pojken att göra.

– Nej, det kan jag med stor sannolik säga att de inte har, säger Klas Ottosson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misshandel av pojke i Gislaved

Mer i ämnet