Sandskulpturerna byggs i Kalmar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förra årets vinnare Lars Fager och Leif Andersson satsar återigen på klimattema. Den här gången i form av en gammal varmvattensradiator av sand. Se skisserna från året tävling i klippet ovan. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Sandskulpturfestivalen i Kalmar är igång – åtta lag gör upp om segern

Uppdaterad
Publicerad

Det är stort intresse för den elfte upplagan av internationella sandskulpturfestivalen i Kalmar. Nu har skulpturerna börjat ta form och på fredag ska de vara klara.

– Det är lite läskigt i början. Allt ska ju klaffa med logistiken, som att sanden ska komma i tid. Men nu är vi igång, sa arrangören Edwin Böck till SVT när festivalen drog igång.

Det är stort intresse för den internationella sandskulpturfestivalen som hålls i Kalmarsundsparken. 17 lag ansökte i år om en plats – men bara åtta har valts ut.

Lyx att kunna välja

Festivalen representeras av tävlande från Mexiko, Indonesien, Polen, Tyskland, Norge, England och Sverige.

– Vi har ju bara åtta platser så det var svåra val för juryn. Samtidigt är det ju lyx att kunna välja, säger Edwin Böck.

Fredagen den 19 juli klockan 15 presenteras folkets och juryns vinnare.

En av sandskulpturerna som är med och tävlar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Flying fika” och ”Friends forever”. Se alla bidragen från förra årets tävling i klippet här. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.