pizzamästerskap 2024, raymond hanna, västervik

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elva deltagare från Kalmar och Jönköpings län deltog i årets upplaga. En av dem var Raymond Hanna som vinner tävlingen för andra året i rad. Foto: Ricardo Garcia/SVT

Smålands bästa pizzabagare finns i Västervik: ”Skönt att försvara min titel”

Uppdaterad
Publicerad

Raymond Hanna från Västervik är mästare på pizza – igen. Han försvarade sin titel som Smålands bästa pizzabagare när småländska och öländska pizzamästerskapet avgjordes i Kalmar i helgen.

– Det känns helt underbart att försvara min titel från förra året och det är kvitto på att det vi gör håller mycket bra kvalitet, säger Raymond Hanna.

Pizza med nyskapande tanke

Han vann pizzamästerskapet på residenset i Kalmar med sin pizza ”Västervik” som förutom att blanda olika smaker vill förmedla ett annorlunda syn på hur man ska äta en napolitansk pizza.

Starta klippet för att se Raymond Hanna avslöja sina viktigaste pizzaknep.

Inga deltagare från Kronoberg

Elva deltagare ställde upp i tävlingen, och deltagarna kom från Jönköping och Kalmar län. Kronoberg lyste med sin frånvaro.

– Ja, tyvärr. Det är tråkigt och det kan bero på att matrundan pågår samtidigt i Kronoberg, säger Christina Karlberg, kommunikationschef vid Länsstyrelsen i Kalmar län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.