Kvinna viftar med armen på torget i Ljungby

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helena Eberholm är en av de ljungbybor som under onsdagen uttryckte sina känslor över utredningen som föreslår att akuten i Ljungby läggs ner. Foto: SVT

Stormande känslor kring förslaget att stänga akuten på lasarettet i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen presenterades tjänstemannautredningen från Region Kronoberg som föreslår att akuten i Ljungby ska läggas ner. Ljungby lasarett skulle i stället få mer planerad och specialiserad vård.

Under tisdagen kom utredningen som pekar på att det bland annat är fortsatt stora svårigheter att bemanna för både akut och planerad vård vid två sjukhus i framtiden, eftersom det finns stora utmaningar i att hitta rätt kompetens.

Utredningen föreslår att akutmottagningen i Ljungby stängs och all akut verksamhet förläggs till Växjö. Ljungby lasarett skulle på så sätt få loss personal för mer planerad och specialiserad vård.

Men det här köper inte de ljungbybor som SVT pratade med under onsdagen.

– Då kan vi lika gärna lägga ner allting och ta allt i Växjö, säger Helena Eberholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.