En delad bild som visar en modern fasad av Thorén Business School med stora fönster och en tydlig skylt som visar skolans namn. Den andra delen visar en person med suddig ansiktsbild.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du SVT:s reporter Ida Andersson berätta om kritiken mot skolan. Foto: SVT

SVT:s reporter om kritiken mot Thoren Business School i Växjö

Publicerad

För lite undervisningstid för eleverna och otydliga rutiner för särskilt stöd – det har varit de återkommande bristerna på nu stängda Thoren Business School i Växjö.

Skolinspektionens granskning pågick under ett och ett halvt år. Under den tiden kunde skolan inte visa att de kom till rätta med problemen. Dessutom uppstod nya brister under granskningens gång.

Därför stängdes skolan i somras, och omkring 100 elever fick börja på Växjö kommuns gymnasieskolor. Nu visar det sig att en del av de som nu går i trean inte kommer att hinna läsa igen tillräckligt för att få en gymnasieexamen.

SVT har träffat 18-åriga Jessica som tidigare gått på skolan – hör henne berätta om konsekverna för henne i klippet nedan.

Två tjejer står med sina skoldatorer i en korridor med skåp.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jessica (t v) gick på Thoren Business School i Växjö men kan inte ta examen efter tre års gymnasiestudier, eftersom skolan inte gett henne och klasskompisarna tillräckligt mycket undervisning. Hennes kompis Maria gick också på Thoren, men ett annat program. Hon saknade inte lika många poäng och ser ut att hinna ta igen det hon missat under sista året. Foto: Kaisa Lappalainen/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.