Den 6 augusti klockan 18:00 går Skills Competition av stapeln i Vida Arena där Växjö Lakers gör upp mot TAIF. Foto: TT.

Växjö Lakers ställer upp för TAIF – ”Gemensam kraftsamling”

Uppdaterad
Publicerad

Den 6 augusti arrangerar Växjö Lakers sin Skills Competition och skänker alla intäkterna till Smålandsrivalen Tingsryd som inte klarar licenskravet och hotas av nedflyttning.

Växjö Lakers Skills Competition körs mot Tingsryds AIF i år och alla intäkter går oavkortat till TAIF.

– Där TAIF idag befinner sig har vi också varit en gång och vi vet hur avgörande det är med stöd för att ta sig tillbaka, säger Jennie Isberg, styrelseordförande i Växjö Lakers, på föreningens hemsida.

TAIF befinner sig i en mycket svår ekonomisk situation och måste skaffa garantier för cirka 2,5 miljoner kronor för att undvika nedflyttning. Tidsfristen går ut den 3 juli, på onsdag, och Växjö Lakers kommer nu till TAIFs undsättning.

Välkomnas av TAIF

Man uppskattar att runt 10 % av det TAIF behöver för att säkra licensen kan insamlas tack vare evenemanget.

– Med våra klubbars historik kanske man inte såg det komma, säger TAIF:s ordförande Jan Pyrell till Lakers hemsida, och fortsätter:

– Men när det handlar om överlevnad tror jag att alla har förmågan att tänka lite större.

Skrivelse till Licensnämnden

Växjö Lakers har nu även gjort en skrivelse till Licensnämnden som man hoppas kan ta den framtida intäkten i beaktande när de tar sitt beslut på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.